Cart0

🌟Missa inte vår stora Formbar Rea upp till 50% rabatt 🌟

RIEDEL

Riedel är ett välkänt begrepp i vinkonnässörskretsar, bland sommelierer och restauratörer, och anses tillverka de absolut bästa vin- och spritglasen som finns på marknaden. Riedel har tillverkat glasvaror sedan 1756 och är ett familjeföretag i elfte generationen. Arbetet med att tillverka dagens banbrytande vin- och spritglas, där glaset är ett verktyg för att framhäva vinet, inleddes av Claus J. Riedel för över 50 år sedan i Österrike.

Vinum är den första maskintillverkade glasserien i världen vars kupor utvecklades för att passa individuella druvor/typer av vin. Vinums kristallglas tillverkas med exceptionell precision. Serien utvecklades, lika så alla serier från Riedel, tillsammans med en grupp vinexperter. Utvecklingen tog två år och slutresultatet är en serie som till fördel används både till vardags och till fest. Serien består av 30 olika vatten-, sprit- och vinglas i kristall. Går att diska i maskin.

Riedelglas är utformade för att öka drickarens njutning genom att styra vinflödet till de delar av tungan som på lämpligt sätt uppfattar de olika smakerna i vinet. På så sätt kan druvsortens egenskaper komma till uttryck på bästa möjliga sätt. Riedel Riesling-glas har till exempel en elegant skål som lutar inåt vid kanten för att fokusera och rikta vinets delikata aromer och smak mot tungan. Riedel erbjuder specifika glas för både röda och vita viner samt allsidiga vinglas. Riedel glas är handgjorda av blyfri kristall och rekommenderas för både avslappnad och formell användning. Riedel har sitt huvudkontor i Österrike och har kontor i Nordamerika, Europa, Asien, Australien och på Nya Zeeland. Företaget säljer sina produkter via återförsäljare, restauranger, vingårdar, hotell, företagspresenter och privatpersoner.

FORMBAR POINTS
Produkter

Handla

Information

Moms visas: