Cart0

🌟Missa inte vår stora Formbar Rea upp till 50% rabatt 🌟

ORREFORS

Orrefors är ett ikoniskt svenskt företag som har funnits sedan 1898. Orrefors är känt för sin skandinaviska designtradition som kännetecknas av en kombination av enkel estetik, kreativt hantverk och hållbarhet. Orrefors produkter är utformade med fokus på form och glas med både enkel elegans och konkret funktionalitet - perfekt för människor som värdesätter design! Orrefors fortsätter att vara en stark utmanare på heminredningsmarknaden med sina högkvalitativa produkter.

Till en början hade Orrefors främst fokuserat på medicinska glas, bordsglas och hushållsglas, men 1913 när Johan Ekman tog över företaget började Orrefors även producera kristallglas. Under Albert Ahlins ledning presenterade Orrefors även konstföremål etsade med dekorativa mönster. En teknik som Orrefors använder för att tillverka lockande föremål är Överfång, som kräver mästerskap och erfarenhet för att skikta olika färger inom samma glasverk. Orrefors fortsätter att vara ledande inom hantverk och kvalitetsglastillverkning som sticker ut bland alla andra konkurrenter.

Orrefors glasbruk ligger i Småland och har över 200 anställda, varav hälften är skickliga hantverkare som använder speciella tekniker för att tillverka unika Orrefors-produkter. Orrefors stannar inte bara vid att skapa fantastiska produkter för svenska marknaden, utan sträcker sig även utanför Sveriges gränser och tillverkar föremål med hög attraktionskraft för alla delar av Europa. Orrefors har blivit ikoniska och sticker verkligen ut från mängden!

FORMBAR POINTS
Produkter

Handla

Information

Moms visas: